دوره 9، شماره 1 - ( 3-1394 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 5-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

amiri M, abdollahi M H, shahgholian M, sarami G. Maladaptive cognitive emotion regulation strategies and social anxiety: the mediating role of alexithymia. Journal title 2015; 9 (1) :5-5
امیری محسن، عبداللهی محمد حسین، شاهقلیان مهناز، صرامی غلامرضا. راهبردهای ناسازگار تنظیم شناختی هیجان و اضطراب اجتماعی: نقش واسطه‌گر آلکسیتیمیا. عنوان نشریه. 1394; 9 (1) :5-5

1- دانشجوی دکتری دانشگاه کرمانشاه ، amiri_atu@yahoo.com
2- دانشیار دانشگاه خوارزمی
3- استادیار دانشگاه خوارزمی
با توجه به شیوع بالای اضطراب اجتماعی و اهمیت آن در افراد زیر 18 سال، هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی نقش واسطه‌گر آلکسیتیمیا در رابطه‌ی بین راهبردهای ناسازگار تنظیم شناختی هیجان و اضطراب اجتماعی بود. در این پژوهش 180 دانش‌آموز دختر دوره‌ی دبیرستان که با استفاده از نمونه‌گیری خوشه ای چند مرحله‌ای انتخاب شده بودند، نمونه‌ی پژوهش را تشکیل دادند. شرکت‌کنندگان پرسشنامه‌ی اضطراب اجتماعی کانور(Spin)، پرسشنامه‌ی تنظیم شناختی هیجان و مقیاس آلکسیتیمیای تورنتو-20 را تکمیل کردند. نتایج نشان دادند که راهبردهای سازگار و ناسازگار تنظیم شناختی هیجان به ترتیب با اضطراب اجتماعی همبستگی منفی و مثبت داشتند. همچنین آلکسیتیمیا با اضطراب اجتماعی همبستگی مثبت داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که آلکسیتیمیا می‌تواند بین رابطه‌ی راهبردهای ناسازگار تنظیم شناختی هیجان و اضطراب اجتماعی نقش واسطه‌گر داشته باشد. با توجه به یافته‌های پژوهش به نظر می‌رسد که راهبردهای ناسازگار تنظیم شناختی هیجان با واسطه‌گری آلکسیتیمیا بهتر می-تواند اضطراب اجتماعی را پیش‌بینی کند.

انتشار: 1394/8/24