دوره 14، شماره 4 - ( دوره چهارده، شماره چهارم، زمستان 1399 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 50-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

lotfi S, paivastegar M, khosravi Z, khodabakhsh R, mehrinejad A. Relationship between perfectionism and traumatic experiences with non-suicidal self- injurious behaviors: A mediating role of psychological Hardiness. Journal title 2021; 14 (4) :36-50
لطفی سمیرا، پیوسته گر مهرانگیز، خسروی زهره، خدابخش روشنک، مهری نژاد ابوالقاسم. رابطه کمال‌گرایی و تجارب آسیب‌زا با رفتارهای خودآسیبی غیرخودکشی: نقش واسطه‌ای سرسختی روانشناختی. عنوان نشریه. 1399; 14 (4) :36-50

1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه الزهرا(س) ، mpaivastegar@alzahra.ac.ir
پژوهش حاضر با هدف ارزیابی مدل ساختاری تبیین رفتارهای خودآسیبی غیرخودکشی بر‌‌اساس کمال‌‌گرایی و تجارب آسیبزا با نقش واسطه‌‌ای سرسختی روانشناختی بود. طرح پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پژوهشهای همبستگی به روش مدلیابی معادلات ساختاری بود. از بین کلیه دانشجویان لیسانس دانشگاه‌‌های شهر تهران تعداد 529 نفر (411 دختر و 118 پسر) به روش نمونه‌گیری تصادفی خوشه‌ای انتخاب شدند. همه آن‌‌ها پرسشنامههای خودآسیبی، کمالگرایی اخلاقی، تجارب آسیبزا و سرسختی روانشناختی را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل دادهها از روشهای همبستگی پیرسون و مدلیابی معادلات ساختاری به کمک نرم‌افزارهای SPSSV19 و AMOSV18 استفاده شد. نتایج نشان داد که هر دو متغیر کمالگرایی اخلاقی و تجارب آسیبزا اثرات مستقیم و معنیداری بر سرسختی روانشناختی و رفتارهای خودآسیبی داشتهاند. همچنین سرسختی روانشناختی بر رفتارهای خودآسیبی اثر مستقیم و معنیداری داشت. افزون بر آن نتایج نشان داد که دو متغیر کمالگرایی اخلاقی و تجارب آسیبزا بر رفتارهای خودآسیبی اثر غیر مستقیم و معنیداری دارند (01/0>P). در نهایت نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد کمالگرایی اخلاقی و تجارب آسیبزا بر رفتارهای خودآسیبی به‌واسطه سرسختی اثر معناداری داشته و لذا آگاهی روانشناسان، مشاوران و سایر متخصصان از این مدل جهت بهبود رفتارهای خودآسیبی می‌تواند کمک‌کننده باشد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی بالینی
دریافت: 1399/11/29 | پذیرش: 1400/8/5 | انتشار: 1400/8/14