دوره 14، شماره 1 - ( دوره چهاردهم، شماره اول (ویژه نامه کووید 19 و سلامت روانی) 1399 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 70-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

MUSAPUR H, changi ashtiyani J, kahrobaei kalkhuran alya M. Spiritual and Existential Growth and COVID 19 pandemic: A qualitative study. Journal title 2020; 14 (1) :56-70
موسی پور حامد، چنگی آشتیانی جواد، کهربایی کلخوران علیا محمد. تحول معنوی و وجودی و همه گیری کووید 19 : یک مطالعه کیفی. عنوان نشریه. 1399; 14 (1) :56-70

1- دانشگاه علامه طباطبایی
2- دانشگاه شهید بهشتی ، m_kahrobaei@yahoo.com
 فلسفه فرد در زندگی و نگرش او به پدیده‌ها و رخدادهای هستی در پی یافتن پاسخ برای سؤالات در مورد هستی است. پژوهش حاضر با هدف شناسایی تاثیر همه گیری کووید 19 در رشد روانی و معنوی  بود. در این مطالعه، از روش تحقیق کیفی از نوع تحلیل مضمون استفاده شد. جامعه آماری پژوهش، افراد ساکن  در شهر تهران در فروردین ماه سال 1399 بودند. بدین منظور 36 نفر از افراد که با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شده بودند، پاسخ های شان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها  4 مضمون اصلی و 35 مضمون فرعی را مشخص کرد. مضمون اصلی اول «ارتباط با خود»، مضمون اصلی دوم «ارتباط با طبیعت»، مضمون اصلی سوم نیز «ارتباط با معنویت» و مضمون چهارم «ارتباط با دیگران» بود. براساس نتایج این پژوهشی، به نظر می رسد همه گیری کووید 19 بر روی ابعاد معنوی و وجودی زندگی افراد می تواند اثر گذار باشد و تحول این ابعاد می تواند در سازگاری و کنارآمدن با شرایط خاص این همه گیری کمک کننده باشد.
واژه‌های کلیدی: هستی شناسانه، پاندمی، کرونا ویروس
دریافت: 1399/1/15 | پذیرش: 1399/3/22 | انتشار: 1399/4/6