دوره 14، شماره 3 - ( دوره چهاردهم، شماره سوم، پاییز 1399 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 17-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nonahal S, Mohammadkhani S, Hasani J, Akbari M. Psychometric Properties of the Persian Version of the Valuing Questionnaire (VQ) in Population Engaging in Weight Loss. Journal title 2020; 14 (3) :1-17
نونهال سامان، محمدخانی شهرام، حسنی جعفر، اکبری مهدی. ویژگی‌های روان‌سنجی نسخۀ فارسی پرسش‌نامۀ پرداختن به ارزش‌‌ها در جمعیت درگیر با کاهش وزن. عنوان نشریه. 1399; 14 (3) :1-17

1- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه خوارزمی ،تهران
2- گروه آموزشی روانشناسی بالینی،دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه خوارزمی ،تهران ، Mohammadkhani@khu.ac.ir
3- گروه آموزشی روانشناسی بالینی،دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه خوارزمی، تهران
4- دانشگاه خوارزمی تهران
هدف پژوهش حاضر بررسی ویژگی‏‌های روان‏سنجی نسخۀ فارسی پرسش‏نامۀ پرداختن به ارزش‌‏ها در افرادی بود که مشغول کاهش وزن یا حفظ وزنِ کاهش‌‏یافته بودند. در این پژوهش توصیفی، 420 نفر به شیوۀ نمونه‌‏گیری متوالی انتخاب شدند و به پرسش‏نامۀ پرداختن به ارزش‌‏ها و مقیاس شفقت‏ به خود پاسخ دادند. برای بررسی روایی پرسش‏نامه، از روایی سازه (تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تأییدی) و روایی همگرا استفاده شد. پایایی پرسش‏نامه بر اساس همسانی درونی بررسی شد. تحلیل عاملی اکتشافیِ پرسش‏نامۀ پرداختن به ارزش‌‏ها دو عامل پیشرفت و ممانعت را آشکار ساخت، اما با مدل اصلی پرسش‏نامه، در سطح گویه، تفاوت داشت. ضرایب آلفای کرونباخِ عامل‌‏های آشکارشده در دامنۀ 73/0 تا 85/0 قرار داشت که حاکی از رضایت‏‌بخش بودن پایاییِ پرسش‏نامه بود. نتایج تحلیل عاملی تأییدی از ساختار عاملیِ حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی حمایت کرد و شاخص‌‏های برازش حاکی از برازش خوبِ مدل بود. روایی همگرای پرسش‏نامه نیز مطلوب بود. نتایج این پژوهش نشان داد که نسخۀ فارسی پرسش‏نامۀ پرداختن به ارزش‏‌ها پایایی و رواییِ مطلوبی در جمعیت ایرانی دارد و ابزار خودسنجیِ مناسبی برای موقعیت‌‏های بالینی و پژوهشی است.
متن کامل [PDF 1532 kb]   (1283 دریافت)
دریافت: 1398/12/5 | پذیرش: 1398/12/26 | انتشار: 1399/7/1