دوره 8، شماره 1 - ( 3-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 20-10 | برگشت به فهرست نسخه ها

Oreyzi H, Barati H. The Effect of Control Strategies and Work-related Demands on the ‎Psychosomatic Complaints and Psychological Tension due to the ‎Modification of Human Resource. Journal title 2014; 8 (1) :10-20
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1909-fa.html
عریضی حمیدرضا، براتی هاجر. تأثیر راهبردهای کنترلی و تقاضاهای مرتبط با کار بر شکایات جسمانی و تنش روان‌شناختی ناشی از ‏تعدیل نیروی انسانی‎ ‎. عنوان نشریه. 1393; 8 (1) :10-20

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1909-fa.html

1- دانشگاه اصفهان ، hr.oreizi@yahoo.com
2- دانشگاه اصفهان
کوچک­سازی در سازمان­ها، با تغییر تقاضاهای مرتبط با کار برای کارکنان باقیمانده پس از تعدیل، همراه است. این تغییر می­تواند منجر به تنش روان­شناختی و در پی آن شکایات جسمانی در این کارکنان گردد، اما راهبردهای کنترلی اشتیاق به هدف می­تواند این پیامدهای منفی را کاهش دهد. هدف از این پژوهش، بررسی تأثیر راهبردهای کنترلی و تقاضاهای مرتبط با کار بر شکایات جسمانی و تنش روان­شناختی بود. شرکت کنندگان، 624 نفر از کارکنان یک شرکت صنعتی بودند که به­صورت تصادفی انتخاب شدند و سپس به ابزارهای پژوهش یعنی مقیاس­های تقاضاهای کاری، راهبردهای کنترلی، شکایات جسمانی و تنش روان­شناختی پاسخ دادند. یافته­ها نشان داد که رابطه­ی بین تقاضاهای کاری و شکایات جسمانی و نیز رابطه­ی بین تقاضاهای کاری و تنش روان­شناختی منفی بود و این روابط در گروهی بالاتر بود که عدم اشتیاق به هدف بالاتری داشتند؛ اثر تعاملی نیز معنادار بود. بنابراین استفاده از راهبردهای کنترلی در شرایط استرس آور می­تواند اثرات منفی تغییر تقاضاهای مربوط به کار را کاهش دهد و از شکایات جسمانی و تنش روان­شناختی ممانعت به عمل آورد.

انتشار: 1393/3/25