دوره 8، شماره 1 - ( 3-1393 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shokri O, Farahani M N, Kormi Nouri R, Moradi‎ A. Cross-Cultural Analysis of the Relationships between Negative Life Events, ‎Academic Stress and Subjective Well-being among Iranian and Swedish University ‎Students. Journal title 2014; 8 (1) :1-10
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1908-fa.html
شکری امید، فراهانی محمدنقی، کرمی نوری رضا، مرادی علیرضا. تحلیل بین فرهنگی روابط بین وقایع منفی زندگی، استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی در میان ‏دانشجویان ایرانی و سوئدی. عنوان نشریه. 1393; 8 (1) :1-10

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1908-fa.html

1- دانشگاه شهید بهشتی ، oshokri@yahoo.com
2- دانشگاه خوارزمی
3- دانشگاه اربرو سوئد
مطالعه­ی حاضر با هدف مقایسه­ی بین­فرهنگی ساختارـ محور روابط درون­گروهی وقایع منفی زندگی، استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی در دانشجویان ایرانی و سوئدی انجام شد. 205 دانشجو (100 ایرانی و 105 سوئدی) به مقیاس وقایع منفی زندگی، پرسشنامه­ی استرس تحصیلی، برنامه­ی عاطفه­ی مثبت و منفی و مقیاس رضایت از زندگی پاسخ دادند. تحلیل روابط وقایع منفی زندگی، استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی در دانشجویان ایرانی و سوئدی با استفاده از چند طرح تحلیل رگرسیون سلسله­مراتبی انجام شد. نتایج طرح­های تحلیل رگرسیون نشان داد در حالی­که تفاوت بین دانشجویان ایرانی و سوئدی از نظر روابط ساختار ـ محور وقایع منفی زندگی، استرس تحصیلی و بهزیستی ذهنی از نظر آماری معنادار نبود، اما، نتایج مقایسه­های درون­گروهی نشان داد که در بین دانشجویان ایرانی در مقایسه با دانشجویان سوئدی، وقایع منفی زندگی در پیش­بینی استرس تحصیلی و مؤلفه­های شناختی و هیجانی بهزیستی ذهنی، و استرس تحصیلی در پیش­بینی بهزیستی ذهنی از توان نسبی بالاتری برخوردار بودند. نتایج پژوهش حاضر در پیش­بینی بهزیستی ذهنی، بر تشابه ویژگی­های کارکردی وقایع منفی زندگی و استرس تحصیلی دانشجویان ایرانی و سوئدی تأکید می­کند.

پذیرش: 1396/10/9 | انتشار: 1393/3/25