دوره 13، شماره 3 - ( دوره سیزدهم، شماره سوم 1398 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Akbari M. The mediating role of personal values in the relationship between neuroticism and problematic internet use in students. Journal title 2019; 13 (3) :1-14
اکبری مهدی. نقش میانجی ارزش‌های شخصی در ارتباط بین روان‌رنجورخویی با استفاده آسیب‌زا از اینترنت در دانشجویان. عنوان نشریه. 1398; 13 (3) :1-14

گروه روانشناسی بالینی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی ، Akbari.psy@gmail.com
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش میانجی ارزش ­های شخصی در ارتباط بین روان­رنجورخویی با استفاده آسیب ­زا از اینترنت در جمعیت دانشجویی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل همه دانشجویان دانشگاه ­های شهر تهران بود که 358 نفر از دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه ­های تهران، خوارزمی و شهیدبهشتی با روش نمونه ­گیری در دسترس به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. شرکت­ کنندگان به پرسشنامه استفاده نادرست از اینترنت، پرسشنامه زندگی ارزشمند و عامل روان­رنجورخویی مقیاس پنج عاملی شخصیت نئو پاسخ دادند. تجزیه و تحلیل داده ­ها نیز با روش مدل­ یابی معادلات ساختاری انجام شد. نتایج تحلیل مدل­ یابی معادلات ساختاری نشان داد که مدل مفهومی پژوهش با داده ­های تجربی برازش بسیار مطلوبی دارد و ارزش­های شخصی نقش میانجی کاملی در ارتباط بین روان­رنجورخویی با استفاده آسیب­ زا از اینترنت ایفا می­ کند. نتایج تحلیل مسیر نیز نشان داد که روان­رنجورخویی به ترتیب از طریق ارزش ­های روابط خانوادگی، روابط عاطفی، معنویت-مذهب، سلامت جسمی، روابط اجتماعی و یادگیری بیشترین اثر غیرمستقیم را بر استفاده آسیب­ زا از اینترنت دارد. بر اساس نتایج پژوهش می­ توان این گونه نتیجه گرفت که ارزش­ های شخصی در ارتباط بین ویژگی شخصیتی روان­رنجورخویی و استفاده آسیب ­زا از اینترنت، نقش میانجی کامل ایفا می ­کنند و در حضور ارزش­های شخصی رابطه مستقیم روان­رنجورخویی با استفاده آسیب ­زا از اینترنت  معنادار نبود.
دریافت: 1398/6/26 | پذیرش: 1398/7/9 | انتشار: 1398/10/1