دوره 16، شماره 1 - ( دوره شانزده، شماره اول، بهار 1401 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 67-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

soltanifar F, rezaie A, tavallae M. The role of decision-making styles and difficulty in emotion regulation in predicting high-risk behaviors among female adolescents in Yazd. Journal title 2022; 16 (1) :59-67
سلطانی فر فاطمه، رضایی عاطفه، تولایی مهدی. نقش سبک‌های تصمیم‌گیری و دشواری در تنظیم هیجانی در پیش‌بینی رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان دختر شهرستان یزد. عنوان نشریه. 1401; 16 (1) :59-67

1- دانشگاه اردکان ، soltanifar.1377@gmail.com
2- مؤسسه آموزش عالی امام جواد
رفتارهای پرخطر در میان نوجوانان بسیار شایع بوده که نیازمند توجه و مداخلات پیشگیرانه است. مطالعات بسیاری نقش نواقص شناختی و هیجانی در بروز گرایش به چنین رفتارهایی را نشان داده است. هدف پژوهش حاضر پیش‌بینی رفتارهای پرخطر بر اساس سبک‌های تصمیم‌گیری و دشواری در تنظیم هیجانی در دانش‌آموزان نوجوان دختر می‌باشد. بدین منظور طی یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی تعداد 200 نفر از دانش‌آموزان دوره متوسطه (میانگین سنی: 23. 15، انحراف استاندارد:00. 1) به روش نمونه‌گیری طبقه­ای انتخاب شدند. شرکت­کنندگان به پرسشنامه‌های رفتارهای پرخطر در نوجوانان ایرانی، سبک‌های تصمیم‌گیری و دشواری در تنظیم هیجانی پاسخ دادند. نتایج بیانگر همبستگی معنادار میان رفتارهای پرخطر با دشواری در تنظیم­هیجانی­ بود. هم­چنین رفتارهای پرخطر با سبک تصمیم‌گیری آنی رابطه مثبت و با سبک تصمیم‌گیری عقلانی رابطه منفی معنادار نشان داد. نتایج رگرسیون چندگانه نشان داد که سبک‌های تصمیم‌گیری نا­کارآمد در کنار دشواری در تنظیم هیجانی می­توانند رفتارهای پرخطر را به طور معناداری در بین نوجوانان دختر پیش‌بینی کنند. کاربرد­های عملی و توصیه­هایی برای مطالعات بعدی مورد بحث قرار گرفت.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسی شخصیت
دریافت: 1400/10/6 | پذیرش: 1401/10/11 | انتشار: 1401/10/11